Zo leef je milieubewust

Zo leef je milieubewust. 4 praktische tips voor een bewust(er) leven

Wij mensen zijn helaas grotendeels zelf verantwoordelijk voor de klimaatverandering en alle gevolgen van dien. Door onze levensstijl komen er steeds meer broeikasgassen zoals CO2 in de lucht. Een groot probleem dat we niet eenvoudig kunnen oplossen. Toch zijn er veel dingen die je zelf kunt doen, om een klein beetje bij te dragen aan een beter milieu. Wanneer je deze 4 tips opvolgt maak je bovendien niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee blij!

1.Verplaats je duurzaam van A naar B

Het verkeer is één van de grootste vervuilers in ons land. Doordat we steeds meer autoritten maken en vaker vliegen, neemt de impact van transport op het milieu enorm toe. Draag bij aan een beter milieu door zoveel mogelijk voor duurzamere alternatieven te kiezen. Reis regelmatig met het openbaar vervoer, pak vaker de fiets en kies voor een vakantie in eigen land. Ga je toch met het vliegtuig? Via diverse milieuorganisaties kun je de CO2-uitstoot van je vlucht compenseren.

2.Consuminderen: heb ik dat echt nodig?

Nederlanders zijn dol op kopen. We struinen winkels af voor de beste deals en shoppen massaal online. De impact van onze koopzucht op het milieu is echter gigantisch. Probeer daarom eens een tijdje bewust te consuminderen. Vraag je bij elk artikel af: heb ik dit echt nodig en maakt dit mij uiteindelijk echt gelukkiger? Is het antwoord nee, dan koop je het niet. Zo doe je niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee een enorm plezier!

3.Kies voor tweedehands meubels

Leuk dat consuminderen, maar sommige spullen heb je natuurlijk wel echt nodig. Zijn je oude meubels echt aan vervangen toe? Neem dan eens een kijkje bij een kringloopwinkel. Tweedehands meubels zijn goedkoop, duurzaam en hebben vaak veel karakter. Ook leuk: zelf meubels maken van gebruikt materiaal. Koop bijvoorbeeld wat gebruikte pallets, hiervan maak je eenvoudig een leuke salontafel of hippe loungestoelen voor in de tuin.

4.Vegetarisch koken

De veehouderij is enorm belastend voor het milieu. Wie het klimaat een plezier wil doen eet daarom regelmatig vegetarisch. Boven is een vegetarische maaltijd over het algemeen ook erg goed voor de gezondheid. Vind je het lastig om over te stappen op een plantaardig dieet? Doe dit dan stap voor stap. Online vind je tal van makkelijke vegetarische recepten die je eenvoudig zelf kunt klaarmaken. Hoe meer lekkere vegetarische maaltijden je voor jezelf kunt klaarmaken, hoe makkelijker het wordt om vlees (grotendeels) vaarwel te zeggen.

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven