Groen in huis kun je natuurlijk ook gewoon zelf kweken!

Zo haal je de natuur in huis

Moderne ontwerpen zijn er vol van; de natuur in huis halen.

In deze tijden hebben we afleiding te over. Of het nu onze smartphone of laptop is, het lijkt wel alsof we altijd naar een scherm zitten te kijken. Het is daarom dat recente woontrends zich richten op het binnenhalen van de natuur in huis, zodat we weer wat van onze ‘ademruimte’ terug krijgen.

Met de trek naar appartementjes en het spannende grote stadsleven, zie je steeds vaker dat mensen hun huis ombouwen tot een groen paradijsje. Laten we de meest prikkelende interieurtrends van 2018 op dit vlak eens bekijken, om te zien hoe jij de de natuur in huis kunt halen.

Haal je favoriete planten en bloemen naar binnen

Een van de makkelijkste manieren om de groene buitenwereld je stadsappartement in te halen is simpelweg door potplanten en verse bloemen in huis neer te zetten. Het lijken misschien kleine stapjes, maar ze dragen echt bij aan de sfeer en leveren verse lucht.

Je kunt zelfs gaan voor planten die worden gezien als heilzaam. Zo kweek je je eigen kopje kamille of muntthee.

Heb jij geen groene vingers? Schroom niet om nepplanten in huis te zetten als het jouw ding niet is om echte te verzorgen. Dit is niets om je voor te schamen.

Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje in dit tuin en/of balkon assortiment: in de categorie “planten” vind je ook de nodige neppers die er mogen wezen!

Als je klein wilt beginnen, overweeg dan eens planten die weinig zorg nodig hebben, zoals een vetplantje.

Tip! Neem, als je in de buurt bent, eens een kijkje in de geweldige kas van Rozen & Radijs, een bloemenkwekerij waar echt vanuit het hart wordt gewerkt. Biologisch telen van de bloemen staat hoog in het vaandel, maar daarnaast zijn er allemaal leuke en inspirerende workshops om meer uit jezelf te halen!

Groen in huis kun je natuurlijk ook gewoon zelf kweken!
Zelf kweken kan natuurlijk ook! 😉

Upgrade je keukenkastjes

Het is de plek in huis die frisse lucht het hardste nodig heeft, de keuken. Tegelijkertijd is het aanpakken ervan ook de meest omvangrijke klus die je je voor kunt stellen. Wil je een eenvoudige upgrade doen aan je keuken en snel resultaat? Vervang dan de kleuren van je huidige kastjes voor natuurlijke kleuren.

Diep groen en mat bruine kleuren komen in de natuur veel voor en zijn chique keuzes voor gebruik in je keuken-upgrade. Je kunt er ook voor kiezen om je kastjes in een diepbruine, natuurlijke houtsoort uit te voeren, door de deurtjes van je keukenkastjes te vervangen. Je keuken ziet er gelijk heel anders uit, nu hij de chique warmte in zich heeft van de natuur.

Tip: je kunt ook de wandbekleding van hout maken voor een extra natuurlijk effect.

Voel je dichter bij de natuur dankzij natuurlijke vloeren

Zeil mag misschien gemakkelijk zijn in het gebruik, het kan er ook voor zorgen dat je appartement koud en gedateerd aanvoelt. Haal jouw thuisgevoel een stap dichterbij door over te schakelen op vloeren van een natuurlijk materiaal.

Door voor een natuurlijk materiaal te kiezen zoals hout, kurk of misschien zelfs bamboe, kun je jouw huis een merkbare verfrissende touch geven. Er zijn diverse milieuvriendelijke materialen verkrijgbaar die een duurzamer karakter hebben dan traditionele vloeren, zonder aan stijl in te boeten. Het mooiste is om de vloer te laten contrasteren met de muren; voor een uniek, compleet effect.

Voeg details van buiten toe

Als de tips van hierboven iets te veel toewijding van je vergen, dan kun je natuurlijk ook klein beginnen. Zoek patronen en afdrukken die de kleur en feel hebben van de natuur. Een palm of bloemenprint kunnen een kamer helemaal veranderen, als ze goed zijn uitgevoerd.

Vergeet niet: de natuur komt niet in een bepaalde set van kleuren. Kies daarom voor kleuren die passen bij de omgeving waarin je woont. Woon je in de buurt van de Veluwe of een andere bosrijke omgeving, dan kan donkergroen en bruin het goed doen. Woon je aan zee, dan is de magie van zee, strand en zonsondergang iets waar je wellicht meer mee hebt. Kortom: zorg dat je interieur je omgeving in zich heeft. Heb je zin in nog meer natuur in huis? Kijk eens voor een natuurbehang.

Laat het licht binnen

Tot slot, vergeet niet om licht je huis binnen te laten. Als je in een stedelijk appartement woont, kan het lastig zijn om aan voldoende licht te komen. Doe je voordeel met lichte, dunne gordijnen met een leuk tintje, om toch het buiten binnen te laten. Soms is de mooiste versiering van je leefomgeving gewoon het buiten, dus probeer je vensterbanken vrij te houden en laat dat licht maar binnen stromen.

Het maakt niet uit waar je woont of welke stijl jouw voorkeur heeft, we kunnen allemaal wel wat meer natuur in ons leven gebruiken. Zelfs een kleine aanpassing kan langdurig helpen om je ontspannen en fijn te voelen in huis. Dus maak de weg vrij voor de zon en laat de zon haar werk doen; haal de natuur in huis!

Neem natuurlijke meubels

Ga voor echte eikenhouten meubels, dat geeft ook een heel landelijke uitstraling aan je interieur!

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven