Wallpaper telefoon: ieder avontuur begint met koffie

Word zen door een creatieve of actieve hobby

Nu de donkere dagen er weer aan zitten te komen, wordt het tijd om op zoek te gaan naar een (actieve) hobby. Een hobby die zorgt voor ontspanning, een gerust en gelukkig gevoel. Het zen gevoel! Maar van welke hobby word jij helemaal zen? Wij hebben een aantal leuke, actieve en creatieve hobby’s gevonden die zorgen voor een gelukkiger leven.

Deze creatieve en actieve hobby’s maken je zen!

Een hobby is een hobby wanneer jij vindt dat het een hobby is. Wanneer je iets graag en vaak doet kan het best een hobby zijn, toch? De volgende zeven hobby’s zijn voor veel mensen ontspannend, dus wellicht ook voor jou!

#1 Handwerk

Het is niet gek dat men vroeger veel aan het breien, haken of met ander handwerken bezig was. Het zorgt namelijk voor ontspanning doordat het meditatief werkt. Met een fijn muziekje op de achtergrond ervaar je veel meer rust dan dat je bijvoorbeeld op de bank allerlei series kijkt.

 

Overigens is bewezen dat wanneer je voor het slapen gaan naar een scherm kijkt, je veel slechter slaapt. Een uurtje breien kan dus geen kwaad!

#2 Lezen

Iets dat je ook thuis kan doen is lezen. Wederom een super hobby om bijvoorbeeld voor het slapen gaan te doen. Maar ook een uurtje lezen midden op de dag zorgt voor een ontspannen gevoel. Neem eens een proef abonnement bij de bibliotheek en bekijk of het bevalt om af en toe eens te lezen.

#3 Schilderen

Een hobby die zeer populair is maar best wel spannend is om mee te beginnen. Schilderen lijkt alleen weggelegd te zijn voor diegene die het kunnen maar niets is minder waard. Iedereen kan schilderen, het gaat om het gevoel dat deze hobby jou geeft. Schilderen werkt, net zoals tekenen en kleuren, heel ontspannen en zorgt dus voor een zen gevoel!

#4 Wandelen

Wandelen werkt ontzettend ontspannend. Het hoeft maar een blokje door de wijk te zijn, een wandeling van een uurtje of een hele dag. Wandelen is voor veel mensen echt een hobby en dat is ook niet gek. Je ziet veel van de omgeving, je kan kletsen met mede-wandelaars of je neemt de tijd om zelf eens na te denken over je eigen gedachten.

#5 Fotograferen

Ook fotograferen kan een actieve hobby zijn. Zeker wanneer je graag buiten in de stad of het dorp fotografeert, dieren fotografeert of landschappen wilt vastleggen. Je moet er dan op uit, de buitenlucht in en soms flinke afstanden voor afleggen. Het fotograferen zelf brengt voor veel mensen ontspanning met zich mee. Probeer het zelf eens uit en ervaar hoe zen je wordt van fotograferen!

#6 Een concert bezoeken

Van welke muziek word jij helemaal zen? In plaats van deze muziek thuis te luisteren kan je er ook eens op uit gaan en een concert bezoeken. Een klassiek concert, opera, of juist wel heavy metal?

#7 De sauna bezoeken

Is de sauna bezoeken een hobby? Wel als je dit graag doet en geregeld naar toe gaat. Misschien heb je wel een sauna in huis. Hoe dan ook: in een sauna zitten kan je ontzettend ontspannen van worden. De warme temperatuur maakt veel mensen lekker loom waardoor je zo zen wordt.

 

 

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven