Wonen op het platteland

Is een huisje op het platteland de oplossing voor jou?

Het wordt alleen maar drukker in de steden en de woonlasten stijgen jaarlijks verder. De anonimiteit van de verstedelijkte gebieden, geluids- en stankoverlast zijn samen met stress de reden dat mensen op zoek zijn naar een uitvlucht. Maar wat doe je als een vakantie per jaar naar de rust niet genoeg is? Zou een huisje op het platteland of ergens in een bos geen geweldige optie voor je zijn?

In eigen land of over de grens?

Wanneer het gaat om een huisje kopen buiten de drukke gebieden, dan zijn er grofweg twee opties. De eerste optie is een huisje in het buitenland. Ergens buiten de Spaanse dorpen bijvoorbeeld, of in de bossen van Zweden. Kies je voor een huis in Zweden, dan wordt dit meestal een tweede woning. De lage huizenprijzen maken dit mogelijk en opties zijn er genoeg. Een huisje in Spanje kost al snel het dubbele of meer.

Kies je voor een huis buiten de drukke gebieden in Nederland, dan wordt dit meestal geen tweede huis omdat de woonlasten dan de pan uitrijzen. Deze optie wordt dan ook vooral gekozen door mensen die uit de steden weg willen trekken en rustiger willen wonen.

De voordelen en nadelen tegen elkaar afzetten

Wil je meer rust, heb je wat meer ruimte nodig of komt er een gezinsuitbreiding aan? Dan is het wegtrekken uit de stad of drukkere dorpen geen slechte keuze. Het is echter wel een compleet andere manier van leven, zeker wanneer je écht buitenaf komt te zitten.

Lees je daarom eerst eens in over hoe het leven op het platteland is. Lopend naar de supermarkt kun je vergeten, net als dat kopje koffie van Starbucks elke ochtend voordat je naar je werk gaat. Daar krijg je wel rust aan je hoofd voor terug, inclusief de mogelijkheid om zelf je groenten te verbouwen.

Waar moet je echt aan denken voordat je de keuze maakt?

Het leven in de stad is duur, maar of het leven op het platteland zoveel goedkoper is, dat ligt aan jezelf en de woning die je kiest. Kijk bijvoorbeeld altijd even naar de staat van het huis en oriënteer je op de prijzen van de materialen die je nodig hebt voor een eventuele renovatie, zoals groepenkasten.

Wil jij graag de stad uit en heb je een partner? Zorg er dan voor dat jullie 100% op één lijn zitten voordat je een keuze maakt. Ga bijvoorbeeld eens kamperen bij de boer of rijd samen over het platteland heen aankomend weekend om de sfeer en de rust eens op te snuiven. Dan weet je al snel of dit iets is dat bij jou past – of juist helemaal niet.

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven