5 vrolijke en zomerse diy cocktails!

Het is weer zover, de zomer is hier. Hoge temperaturen, luchtige kleding, zomerse muziek, veel zon en vakantie! Wat sluit hier beter op aan dan een overheerlijke ‘do it yourself’- cocktail!

Geen zomerse cocktaillijst kan natuurlijk beginnen zonder een Sex on the beach. Drink er genoeg van het onderstaande lijstje en dat is ook hoe je zomeravond eindigt. If you know what I mean.

Sex on the beach

Bij elke strand- of zwembadbar staat deze wel op het menu: de Sex on the Beach. Het is dan ook een heerlijke zomerse cocktail die gemaakt is van vodka, peachtree likeur, sinaasappelsap en cranberrysap:

INGREDIËNTEN

30 ml vodka

15 ml peachtree likeur

60 ml sinaasappelsap

45 ml cranberrysap

Mojito

Vrolijke en zomerse DIY cocktails, Mojito

Hij ziet er goed uit, is fris en super simpel om te maken: De mojito cocktail. Het is wel duidelijk waarom deze zomerse cocktail zo’n internationaal succes is. Naast populair is de mojito met z’n verfrissende karakter ook gewoon heel lekker om te drinken!

INGREDIËNTEN

60ml Bacardí rum (wit)

60ml bruiswater

20ml limoensap

15ml suikersiroop

15 blaadjes verse munt +1 takje voor de garnering

Margarita

Ben je een Tequila liefhebber en op zoek naar een cocktail? Dan is de Margarita de cocktail voor jou! Je hebt hem zo gemaakt met deze simpele stappen. Cheers! Ontdek alles over deze cocktail met tequila!

INGREDIËNTEN

45 ml tequila blanco

30 ml Cointreau

30 ml limoensap

5 ml suikersiroop

grof zeezout

limoen

Tip: Maak de rand van een coupe nat met limoensap en dip omgekeerd op een schoteltje met zeezout. Schenk de tequila, Cointreau, het limoensap en de suikersiroop in een shaker. Vul aan met ijsblokjes en shake hard. Strain de cocktail in het voorbereide glas. Garneer met een limoenpartje.

Gin-tonic Zomerse cocktail: gin en tonic

Ook wel G&T genoemd, is al meerdere zomers dé cocktailtrend. De basis van de gin-tonic is vrij simpel. Je mengt gin, tonic en ijs in een glas en je bent klaar om te proosten. Voor een perfecte G&T is echter nog wel wat meer nodig. De juiste dose­ring, de beste ingrediënten en een goede dosis liefde tijdens het maken zijn heel belangrijk. Met de volgende tips heb jij in no-time de perfecte gin-tonic.

INGREDIËNTEN

50 ml Bombay Sapphire

10-120 ml premium tonic

Eventuele garnering (limoen, munt, grapefruit, citroen, bessen, kaneelstokjes etc.)

Blue lagoon

Deze cocktail is niet te missen door zijn felblauwe kleur. De Blue Curaçao is een likeur van de bitterzoete Curaçao-sinaasappels, wat voor een fruitig-zoete ondertoon Blue Lagoon mixen doe je zozorgt. De wodka geeft de Blue Lagoon wat body, de sprite en het citroensap houdt hem fris, deze tropische verassing is ideaal voor de zomer!

INGREDIËNTEN

15 ml deel Blue Curaçao

30 ml Vodka (Russian Standard Vodka)

90 ml 7up / Sprite (lemonade)

Sap van een halve citroen

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven