Veilig in huis

Voel je veilig in huis: 4 tips

Een mooie, ruime woning hebben die aansluit op je woonwensen, is natuurlijk eg fijn. Je kunt echter pas echt comfortabel wonen, wanneer je ook een veilig gevoel hebt in je huis. Helaas komen inbraken, zeker in de zomermaanden, steeds vaker voor. Het is daarom slim om je woning goed te beveiligen tegen inbraak. Zo voorkom je vervelende incidenten en kun je met een veilig en comfortabel gevoel genieten van je eigen woning. Dankzij deze 4 tips, creëer je eenvoudig dat veilige gevoel.

Goede sloten en ramen

Wie veilig wil wonen dient niet alleen te kiezen voor goede sloten op de voor- en achterdeur. Ook je ramen moet je goed beveiligen tegen inbraak. Een inbraak kan namelijk gemakkelijk voorkomen worden, door deze zwakke plekken op de juiste manier te beveiligen. Je hebt hiervoor verschillende opties. Zo kun je voor je ramen kiezen voor draaikrukken of raamkrukken met een sleutel en kun je de scharnieren beveiligen met speciale dievenpennen. Voor je deuren is het verstandig om te kiezen voor gecertificeerde sloten met een meerpuntsluiting. Ook is het slim om een deurspion te plaatsen. Zo kun je altijd zien wie er s ‘avonds voor je deur staat!

Investeer in een goede kluis

Ook wanneer je geen enorme bedragen in huis hebt, is een kluis kopen erg verstandig. Hierin kun je belangrijke documenten, kostbare sieraden en spullen met emotionele waarde opbergen. Kies altijd voor gecertificeerde inbraakwerende kluizen, dan weet je zeker dat dieven er niet met je kostbaarheden vandoor kunnen gaan.

Hier waak ik!

Een waakhond is natuurlijk een geweldig middel om inbrekers buiten de deur te houden. Je moet echter wel alleen een waakhond nemen, als je een echte dierenliefhebber bent. Een hond is immers een levend wezen en dient ook de nodige liefde en een goede verzorging te krijgen. Ben jij die dierenliefhebber, dan sla je met de aanschaf van een waakzame hond wel twee vliegen in één klap. Niet alleen zullen inbrekers jouw huis voortaan liever overslaan, ook heb je er een vriend voor het leven bij.

Wees voorzichtig met social media

De politie waarschuwt er langer voor: wees voorzichtig met wat je op social media plaatst. Ook inbrekers weten immers hoe ze facebook moeten gebruiken. Vertel daarom nooit op een openbare facebookpagina of twitterprofiel dat je op vakantie gaat. Inbrekers maken namelijk dankbaar gebruik van deze informatie. Wat is er immers makkelijker dan inbreken in een woning waarvan je zeker weet dat de bewoners niet thuis zijn? Pas dus op en deel je vakantieplannen alleen met je echte vrienden!

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven