Minimalistisch interieur

Een minimalistisch interieur; 4 ideeën

Minimalisme staat voor leven vanuit wat echt belangrijk voor je is. Terug naar de essentie, zonder overbodige ballast. Maar hoe vertaal je dat nu naar je interieur? Betekent dit dat je rigoureus alles naar de kringloopwinkel moet brengen? Niet precies. Wel gaat ook hier het principe ‘less is more’ op. Ga voor rust, ruimte, licht en ontspanning in huis. Met deze 4 ideeën moet dat vast lukken!

1. Neutrale kleuren

Neutrale kleuren zoals zwart, wit, taupe en grijs vormen de basis van een minimalistisch interieur. Zeker als het gaat om de muren en vloer is het aan te raden om de kleurstelling ingetogen te houden. Zo creëer je meer rust in je woning. Kies bijvoorbeeld voor witte wanden en een strakke naadloze gietvloer. Ook kan het erg mooi zijn om dezelfde kleur voor zowel de vloer als de wanden te gebruiken. Op die manier lijkt het alsof de vloer doorloopt. Ga in dat geval liever voor lichte tinten als wit, ivoor, crème of lichtgrijs, dan voor donkere tinten, want dan lijkt de ruimte een stuk groter.

2. Design meubels

Omdat een minimalistisch interieur vrij sober is, zullen je meubels des te meer opvallen. Investeer daarom liever in een of twee prachtige eyecatchers waar je op slag verliefd op bent, dan in meerdere meubelstukken die je ‘wel leuk’ vindt. Bezuinig bovendien niet op comfort. Bij minimalisme draait het immers om plezier halen uit die paar dingen die er voor jou echt toe doen. Zo geef je niet alleen je interieur, maar ook je leven een upgrade.

Tips voor een minimalistisch interieur

3. Persoonlijke stijl

Hoewel een minimalistisch interieur een aantal zeer herkenbare stijlelementen heeft, betekent dit niet dat iedere minimalistisch ingerichte woonkamer er hetzelfde uitziet. Geef je interieur een persoonlijke touch met unieke items en accessoires. Dat kan bijvoorbeeld een groot kunstwerk zijn, een boekenplank met je favoriete boeken of een gave fotowand. Bij een minimalistisch interieur draait het immers om het creëren van een eigen plek waar je volledig tot rust kunt komen en je kunt opladen.

4. Natuurlijk licht

Denk je aan een minimalistische inrichting dan denk je aan een grote opgeruimde en vooral lichte ruimte. Gezellige gordijnen of sfeerverlichting passen hier niet goed bij. Wil je toch graag wat voor je ramen hangen in verband met privacy? Dan zijn dunne gordijnen met een enkele plooi in een neutrale kleur een goede optie. Het liefst in dezelfde tint als de muur zodat de gordijnen als het ware wegvallen tegen de muur. Of kies voor duo rolgordijnen. Qua verlichting kun je denken aan inbouwspots of LED-strips.

Wil jij jouw interieur ook een minimalistische make-over geven? Begin dan met opruimen. Bekijk kritisch welke items bij je nieuwe woonstijl passen en waar je echt blij van wordt. De rest kan weg. En kan je het echt niet over je hart verkrijgen om die dvd-verzameling de deur uit te doen? Zorg dan voor een goede opruimplek. Maak vervolgens een plan voor je nieuwe inrichting waarbij je zoveel mogelijk ideeën verzamelt. En zorg dat je gefocust blijft! Dus als je gaat shoppen voor nieuwe meubels, wees dan kritisch en probeer altijd eerst een item weg te doen voordat je iets nieuws koopt.

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven