Minimalisme. De kracht van niets

Wat is minimalisme? Niet zo veel: het zit al in de naam. Minimalisme is een mindset, een manier van leven waarin je met zo min mogelijk spullen het geluk zoekt. Minimalisme is iets waar steeds meer mensen naar streven. Een grote omslag, na een periode waarin consumentisme, financiële rijkdom en het verzamelen van spullen belangrijk waren.

Minimalism: the intentional promotion of the things we most value and the removal of anything that distracts us from them.

Joshua Becker; The More of Less

Oftewel: minimalisme is het bewust vooropstellen van de dingen van de dingen die we het belangrijkst vinden, en het verwijderen van de dingen die ons daarvan afleiden.

Minimalisme is dus niet, zoals je misschien dacht, een jezelf van alles ontzeggen. Het is juist een mindset waarmee je jezelf toestaat om écht te genieten van de dingen die het belangrijkst voor je zijn.

Van kapitalisme naar minimalisme

We komen uit een sterk kapitalistische periode. Jarenlang hebben we het succes van ons leven afgemeten aan het aantal spullen dat we bezaten, hoe mooi de auto was waarin we reden, of de hoogte van het bedrag dat iedere maand op onze rekening wordt gestort.

Hoe deze minimalisme blog geboren werd

Een tijdje terug kwam ik als bij toeval op de, op dat moment te koop staande, domeinnaam “dinatie.nl”. In een soort van opwelling besloot ik de domeinnaam te kopen.

Op dat moment wist ik nog niet precies wat ik ermee wilde, maar ik had het gevoel dat ik er geen spijt van zou krijgen. De naam had al de nodige autoriteit opgebouwd in Goole en was niet heel erg duur. Kortom: ik leek me er geen buil aan te kunnen vallen.

Misschien is het nog goed om daarbij op te merken dat ik in mijn werkende bestaan content marketeer ben en dus graag een beetje aan mag rommelen met websites. Hoe dan ook, het leek een mooie kans. De juiste invulling zou vast nog wel komen.

De daaropvolgende weken zocht ik naar een mogelijke invalshoek voor de naam “dinastie”. In mijn hoofd ging ik de mogelijke associaties af.

En op een avond, geloof het of niet maar tijdens het tandenpoetsen, schoot de juiste benadering me te binnen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven