Milieuvriendelijker wonen doe je zo

Wonen op een milieuvriendelijke manier? Zo doe je dat!

Bijna iedereen kent ‘m wel. Die slogan. Een beter milieu begint bij jezelf. En dat kan al vanuit je eigen woning. In dit artikel geven wij drie tips waarmee je op een milieuvriendelijke manier kunt wonen. Of je nou aan het begin van het kopen van een nieuw huis staat of niet. Iedereen kan deze tips toepassen. Zo doe je dat!

Investeer in zonnepanelen

Een van de manieren om energiezuiniger – en dus milieuvriendelijker – te wonen, is door gebruik te maken van de kracht van de zon. Immers, de energieprijzen stijgen alleen maar. De zon daarentegen hoeft maar één uur te schijnen om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien. Daarnaast is uit studies gebleken dat er met kolen tot 25 keer meer CO2-uitstoot is dan in het geval van zonnepanelen. Een investering in zonnepanelen is daarmee het overwegen waard. Er zijn makelaars waarbij je specifiek kunt zoeken op woningen met als woonstijl ‘energiezuinig’. Dat houdt in dat deze woningen bijvoorbeeld al beschikken over zonnepanelen of dat ze goed zijn geïsoleerd. Dat brengt ons gelijk bij de volgende tip.

Isoleer je huis

Door je huis goed te isoleren, bespaar je energie. Een van de manieren waarop je je huis goed kunt isoleren, is door te kiezen voor dubbel in plaats van enkel glas. Hoewel je in eerste instantie iets meer geld kwijt zal zijn met de aanschaf van dubbel glas, houd je veel meer warmte binnenshuis, waardoor je op lange termijn zal besparen. Een andere manier waarop je je huis kunt isoleren, is door een goede dakisolatie te nemen. Zoals we allemaal wel weten, stijgt warme lucht op. Wanneer je een goede dakisolatie hebt, zal je minder hard hoeven stoken. Door daarnaast de spouwmuren te isoleren, zal de kou minder makkelijk door de muren heen gaan. Door radiatorfolie achter de verwarming te plaatsen, zal de warme lucht worden weerkaatst in plaats van dat het in de muur wordt opgenomen.

Schaf apparaten af (of met A-label aan)

Een andere stap op weg naar wonen op een milieuvriendelijke manier, is bij jezelf nagaan welke apparaten in huis je nu écht nodig hebt. Op deze manier denk je de volgende keer dat je een apparaat wilt aanschaffen, beter na over het nut ervan. Door duurzaamheid als factor in je beslissingen mee te nemen, zal je elke dag nieuwe manieren ontdekken om de wereld net een beetje beter te maken. Kun je écht niet zonder? Schaf dan in het geval van grote apparaten (koelkast, wasmachine, droogtrommel) apparaten met een A-label aan. Hoewel je in eerste instantie iets meer geld kwijt zal zijn, zijn deze apparaten energiezuinig(er) en haal je de gemaakte kosten vaak binnen een jaar hier weer uit. Kies waar mogelijk ook voor recyclebare apparaten. Zo beperk je de afvalberg.

Dit zijn slechts een paar van de tips om op een milieuvriendelijke manier te wonen. Welke ga jij toepassen?

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven