Tips voor het hergebruiken van meubels

Meubels hergebruiken: 3 toffe ideeën

Heb je meubels staan die eigenlijk wel aan vervanging toe zijn, maar waar je maar geen afscheid van kunt nemen? Zit je bank nog veel te lekker om weg te doen en wil je de oude stoel van je oma echt absoluut laten staan? Goed nieuws, je kunt meubels gewoon hergebruiken. Gooi oude meubels niet weg, deze 3 leuke DIY tips helpen je op weg. Maar wat kun je nog meer doen? We geven je hier 3 toffe ideeën om meubels opnieuw te gebruiken.

1.      Opnieuw stofferen of verven

Wil je stoelen of banken opnieuw gebruiken, dan is een nieuw stofje eromheen natuurlijk snel geregeld. Gelukkig zijn meubelstoffen online uitgebreid verkrijgbaar en een andere goede tip is om op de markt te kijken. Maar ook grote ketens hebben vaak stoffen liggen die je prima kunt gebruiken om je meubelen mee op te knappen. Heb je houten kastjes, tafels of stoelen die je een nieuw leven wilt geven, dan is verven een prima optie. Uiteraard moet je eerst schoonmaken, schuren, gronden, schuren en weer schoonmaken, maar dan kun je de kleur van je dromen aanbrengen. Je geeft oude meubels daarmee op een eenvoudige manier een heel nieuwe look.

2.      Nieuwe knoppen en grepen

Bij kasten en laden is het ook leuk om nieuwe knoppen en grepen te gebruiken. Ga eens naar een kringloopwinkel en struin door antiekwinkels. Je zult verbaasd zijn over de knoppen en grepen die je tegenkomt. Ook de markt is hiervoor weer een leuke plek om gouden vondsten te doen. Nieuwe knoppen en grepen kun je over het algemeen eenvoudig monteren op je bestaande meubelen, maar de look van je meubelstuk wordt er gelijk anders van. Natuurlijk ook leuk om te combineren met een nieuw verfje.

3.      Een nieuwe bestemming

Als je meubelstukken echt een nieuwe bestemming wilt geven, zijn er ook talloze tips te geven. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om die vier oude eetkamerstoelen naast elkaar te zetten en er een bank van te maken? Dat doe je eenvoudig door een lange plank over de zittingen te maken. Met klapstoeltjes kun je heel leuke kapstokken maken door ze tegen de muur te schroeven. De dwarsbalk tussen de poten fungeert dan als houder voor kleerhangers en de zitting als hoedenplank.

Je ziet het, oude meubels weggooien is echt zonde. Je kunt nog alle kanten op om ze een tweede leven te geven. Maak er wat moois van!

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven