Inspiratie voor je eigen lampenkap maken

Lampenkap maken & onze nieuwe retro staande lampenkap

Een lampenkap had voor mij altijd iets ouderwets. Mij deed het altijd denken aan zo’n ouderwetse, stoffen lampenkap, zoals mijn opa en oma die in huis hadden staan.

Onzin natuurlijk. Er zijn heel veel hartstikke hippe, retro lampenkappen die ook nu een perfecte aanvulling op je interieur zijn.

En het mooiste is: ook die oude lampenkappen hoef je niet meteen af te keuren. Die kun je namelijk heel eenvoudig pimpen! Lampenkappen maken of restylen past perfect in een bewuste levensstijl waarin upcycling centraal staat.

Maar ook als je niet zo van het knutselen bent, zoals ik, heb je tegenwoordig heel wat meer keus dan de klassieke stoffen kap met kwastjes. Hieronder laat ik je bijvoorbeeld zien welke lampenkap sinds kort de kroon vormt op ons interieur!

Inspiratie voor je eigen lampenkap maken

Je eigen lampenkap maken of nieuw leven inblazen

We zijn natuurlijk dol op upcycling. Van oude voorwerpen iets nieuws en bruikbaars maken is niet alleen heel milieubewust, het is ook nog eens ontzettend leuk. Het geeft voldoening om iets dat je dagelijks ziet of gebruikt, zelf te maken.

Als je ervoor kiest om een oude lampenkap als nieuw te maken, heb je eigenlijk alleen wat leuke stof, een lijm en schaar nodig.

Je rolt de stof om de kap en tekent eventueel de contouren af. Tenzij je een heel ingewikkeld gevormde kap hebt, is het een kwestie van de vorm uitknippen en tegen de kap lijmen, en je hebt een lampenkap met je eigen favoriete design.

En vergeet niet: in potentie is alles met de juiste vorm een lampenkap. Een oude schaal of een rieten mandje bijvoorbeeld. Die kun je op dezelfde manieren omvormen tot lampenkap als hierboven.

Retro lampenkap voor een staande lamp

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je vanaf nu je lampenkappen alleen nog maar mag maken. Integendeel: lampen kunnen echte blikvangers zijn.

Wat denk je bijvoorbeeld van deze staande lamp met een retro lampenkap en toch een stoere uitstraling? Deze schittert sinds kort bij ons in de woonkamer. Wat ik er tof vind aan deze lamp, is de groene binnenkant van de kap. Dat zorgt voor een erg fijn licht, dat heel natuurlijk aandoet.

Het trektouwtje maakt het wat mij betreft helemaal af. Vroeger had ik een nachtlampje dat ik op die manier uit en aan moest doen. Het klinkt misschien gek, maar dat ene kleine touwtje kwam voor mij dus met het nodige jeugdsentiment.

Door de groene, buigzame hals, heeft deze lamp ook iets organisch.

Wil je die ook? Je kunt hem hier bestellen!

Of wat denk je van een mooie eyecatcher midden in de woonkamer? Een grote, hangende lampenkap boven de eettafel kan net zo’n statement zijn als een schilderij of opvallende bank.

Nog wel meer, waarschijnlijk. Want een lamp trekt in het donker letterlijk de aandacht naar zich toe, waar je meubels en kunst zich toch wat schorvoetend terugtrekken in de schaduwen.

 

 

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven