Je haren wassen zonder shampoo

Je haren wassen zonder shampoo

Het liefst wil je iedere dag je haren wassen, zodat het altijd lekker fris is op je hoofd. Iedere dag shampoo gebruiken is dan misschien weer niet zo’n goed idee. Daarom zetten we wat tips voor je op een rijtje voor het haren wassen zonder shampoo.

Stap 1: Maak je haar nat door middel van heet water

De temperatuur is hier erg belangrijk, dit doordat het warme water de haarvaten opent. Ook wil je niet dat het water extreem heet is, hiermee beschadig je je haar. Als het water te koel is dan breekt het niet de oliën in je haar af.

Stap 2: Doe je haar opzij zodat je schedel te zien is

Dit is vooral belangrijk als je erg dik of lang haar hebt. Wat je nu doet is onder de warme kraan gaan staan en je krabt je schedel, zorg ervoor dat het water je schedel raakt. Doordat je je haar opzij doet zal het water je hoofdhuid raken. Het maakt niet uit waar je je haar opzij doet, ga door met het proces totdat je elk plekje op je hoofd gehad hebt.

Stap 3: Masseer je hoofdhuid, focus de waterstroom op je hoofd

Plaats je vingertoppen tegen je bloodgeslelde hoofdhuis en masseer deze zachtjes. Doe dit terwijl je onder de douche staat, zodat het stromende water de hoofdhuis raakt. Ditz al helpen het vuil en de oliën los te krijgen.

Stap 4: Strijk het water glad door je haar heen

Dit is misschien niet nodig als je haar droog is, maar als je haar de neiging heeft om vettig te worden, of als je veel zweet, is gladtrekken een goed idee. Knijp eenvoudig een dun stukje haar tussen je vingers en laat je vingers langs de hele streng lopen, van de wortels tot de uiteinden.

Voer deze stap twee keer uit, één keer aan weerszijden van het stukje haar dat je vasthebt.

Stap 5: Herhaal het proces over je gehele hoofdhuid

Het is een goed idee om hier systematisch te werk te gaan, zodat je de gebieden die al zijn schoongemaakt niet uit het oog verliest. Daarom raad ik aan om eerst één kant van je hoofd te doen en dan door te gaan naar de andere kant. Eindig aan de achterkant.

Besteed extra aandacht aan de haarlijn en andere gebieden die de neiging hebben om vettig te worden.

Stap 6: Spoel je haar met koud water af

Als dit te ongemakkelijk is, stap dan onder de douchestraal vandaan en leun dan ver naar achteren zodat allen je hoofd nat wordt. Dit maakt het draaglijker.

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven