Lenteschoonmaak tip: citroen in je vaatwasser

Handige tips die je leven makkelijker maken

Het is lente: de bloemetjes bloeien, de vogeltjes fluiten en de zon schijnt zo in je huis dat je al het stof ziet dwarrelen… Sommige mensen voelen zich hierdoor geroepen om meteen hun huis van top tot teen te gaan poetsen, maar voor degenen die niet meteen zin hebben in deze grote lenteschoonmaak hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet die deze grote taak misschien net iets draaglijker maken.

De meeste dingen die je nodig hebt voor deze lenteschoonmaak tips, heb je waarschijnlijk gewoon al in huis. In de keuken. (Of in de drankkast 😉 )

Lenteschoonmaak tip 1: Veelzijdige frisdrank

Misschien zegt dit iets over hoe gezond het eigenlijk is om Cola te drinken, maar je kunt dit zwarte drankje dus ook prima gebruiken om je wc eens een goede schoonmaakbeurt te geven. Zorg ervoor dat je het goedje over het gehele oppervlak van je toilet giet, zodat het goed zijn werking kan doen. Dit laat je vervolgens een uur intrekken, waarna je de wc simpelweg kunt doorspoelen.

Lenteschoonmaak tips met cola

Lenteschoonmaak tip 2: Wodka voor een goede nachtrust

Ben je in het bezit van een fles wodka die je eigenlijk niet meer op wil drinken? En heb je ook nog een stinkend matras? Dan is deze tip perfect voor jou! Als je ook al een potje etherische olie in de aanslag hebt ben je al bijna klaar. Meng een beker wodka met een kwart theelepel etherische olie, doe het in een spuitfles, schudden, en spray lichtjes over je matras. Laat het nu gewoon drogen terwijl de alcohol de nare luchtjes uit je matras doet verdwijnen.

Lenteschoonmaak tip 3: Baking soda als je de wodka toch hebt opgedronken

Mocht je nou toch iets te diep in het glaasje hebben gekeken, of om een andere reden hebben overgegeven op je tapijt, dan zijn we er ook gewoon nog voor je. Maak een pasta van water en baking soda en verspreid dit met een spatel over de plaats delict. Slaap er een nachtje over en zuig het inmiddels opgedroogde goedje de volgende dag gewoon op met je stofzuiger.

Lenteschoonmaak tip 4: Garneer je vaatwasser met citroenschijfjes

Dit lijstje lijkt ondertussen haast een cocktailrecept, ook al raden we dat toch maar even niet aan, tenzij je de vorige tip nog een keer wil proberen natuurlijk. Voor deze tip heb je namelijk citroenschijfjes nodig. Maak je vaatwasser schoon door, nadat je hem hebt leeg gehaald, een in schijfjes gesneden citroen in het bestekbakje te doen, laat de vaatwasser vervolgens draaien op de hoogste temperatuur en haal aan het eind de citroen er weer uit. Je vaatwasser is nu geheel vet-, vuil- en kalkvrij.

Lenteschoonmaak tip: citroen in je vaatwasser

Lenteschoonmaak tip 5: Go nuts!

Waar walnoten wel niet goed voor zijn: je kunt er je houten vloeren mee redden. Je wrijft simpelweg met een walnoot over een kras in het hout en de kras zal minder zichtbaar worden. Bij al te erge schade kunnen walnoten je helaas niet meer redden, maar kleine krasjes verdwijnen hierdoor als sneeuw voor de zon. Bij De Bierfabriek in Amsterdam moedigen ze met deze reden klanten zelfs aan om hun pindaschillen op de grond te gooien.

Ook interessant

Heb je iets gehad aan deze blog? Laat je favoriete tip even weten in een reactie, of deel daar je eigen schoonmaaktip!

Lees ook eens:

Haren wassen zonder shampoo

Grasvlekken verwijderen

 

 

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven