Grasvlekken verwijderen doe je zo

Grasvlekken verwijderen doe je zo!

Er is niets mooiers dan wanneer je ouders bent van een stel kinderen wat graag buiten speelt, in weer en wind. Rode wangen van de inspanning, enthousiaste verhalen van hun verse avonturen. Een beetje viezigheid onder de nagels, wat modder hier en vuile knieën is tot daar aan toe, maar die grasvlekken. Uiteraard heb je daar ook mee te maken als je fanatieke veldsporters in je gezin hebt. Er is niets zo lastig te verwijderen als die akelige grasvlekken. Lees verder voor tips.

 

Grasvlekken verwijderen met groene zeep

Groene zeep is het schoonmaakwonder uit grootmoederstijd. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt groene zeep wel gebruiken.Groene zeep is erg krachtig, maar toch milieuvriendelijk. Het dankt de naam aan het feit dat het oorspronkelijk van hennepolie werd gemaakt. Tegenwoordig wordt er plantaardige olie voor de productie van deze zeep gebruikt. Er zitten geen fosfaten in de zeep en het is dan ook een veilig middel om overal voor te gebruiken, ook voor de huid. De toepassing voor grasvlekken verwijderen is heel eenvoudig. De zeep is vloeibaar of als een dikke gelei verkrijgbaar. Je wrijft de grasvlekken in met groene zeep om het vervolgens verder in de wasmachine te wassen. Een kind kan de was doen!

Glashelder

Je kent het middel waar je je ramen streeploos mee schoon krijgt vast wel, Glassex. Glassex is bij elke supermarkt wel te krijgen. Het is echter een veelzijdiger middel dan alleen voor het schoonmaken van ramen en spiegels. Glassex helpt je ook om grasvlekken te verwijderen. Het werkt heel eenvoudig en je hoeft alleen maar de vlek in te sprayen met Glassex. Je laat het even intrekken en vervolgens gooi je het kledingstuk in de wasmachine en grasvlekken zijn verdwenen als sneeuw voor de zon.

Grasvlekken verwijderen? Alsjeblieft, onze tips!

Afwasmiddel

Een middel wat iedereen wel in huis heeft, is afwasmiddel. Het is een heel handig goedje om te helpen bij grasvlekken verwijderen. Ook wanneer de grasvlekken al een tijdje in de kleding zitten, kan een drup afwasmiddel wonderen doen. Ook bij afwasmiddel voor het verwijderen van grasvlekken geldt dat je eerst de vlek insmeert met het afwasmiddel. Vervolgens laat je het even intrekken. spoel daarna de kleding af en was het met de wasmachine. Ook nu is er geen grasvlek meer te zien.

Pure alcohol

Pure alcohol is ook zo’n handig middel om grasvlekken te verwijderen. Gebruik pure alcohol, denk hierbij aan zoiets als sterilon. Dep ermee op de vlek om daarna het kledingstuk in de wasmachine te doen. Om de waskracht te versterken, zou je nog een schepje vlekverwijderaar in je wasmachine kunnen doen (denk aan Vanish).

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven