Gefocust leven kan ook met behulp van apps en technologie!

Gefocust leven en concentratie verbeteren met deze 4 gadgets

Een gefocust leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen hebben last van concentratieproblemen, hoofdpijn of stress. Hoe zorg je er nou voor dat je hier minder last van hebt en je dus beter kunt concentreren? Deze meditatie gadgets helpen je alvast een stapje op weg. Ze helpen je concentratie verbeteren en zorgen voor een beter gefocust leven.

#1 Muse geeft je de wind van voren als je geen gefocust leven leidt

Deze draagbare hersenactiviteitmeter is de perfecte gadget voor mensen die willen (beginnen met) mediteren. De gadget plaats je op je hoofd zodat deze kan meten hoe kalm en geconcentreerd je bent. Dit doet de gadget door middel van zeven EEG-sensoren die jouw hersengolven analyseren. Wanneer je niet gefocust bent, krijg je direct feedback via de app op jouw telefoon en door middel van geluiden. Zo kan je een rustige wind horen wanneer je gefocust bent of juist een stevige bries wanneer je niet gefocust bent. Op die manier train jij jezelf om je aandacht beter te focussen. Wanneer de sessie voorbij is krijg je een overzicht van hoe het gegaan is. Wanneer je vaak mediteert met deze gadget, zal je je beter kunnen concentreren in het dagelijks leven.

gefocust-leven-muse

#2 Ontspanningsarmbanden

In plaats van een gadget op het hoofd, is er ook een voor om je pols. Een ontspanningsarmband! Deze digitale armband, genaamd de WellBe, waarschuwt je voor stressvolle situaties. Daarnaast meet de armband ook elk uur je hartritme met behulp van een ingebouwde sensor. De gegevens worden automatisch doorgestuurd naar je smartphone waardoor je inzicht krijgt in je eigen stressniveau. Zo laat de app bijvoorbeeld zien welke locaties het meest stressvol zijn, welke vergaderingen of zelfs welke personen. Maar met alleen deze info kom je niet ver natuurlijk. De app vraagt ook om af en toe te mediteren, naar rustige muziek te luisteren en hierdoor je stress te verminderen.

#3 De beste meditatie apps voor je smartphone

concentratie-verbeteren-met-apps
Photo by Rami Al-zayat on Unsplash

Smartphones worden alom gezien als de grootste bron van afleiding in deze tijd. Steeds meer reclames spelen er slim op in hoe onze smartphone de aandacht bij de wereld om ons heen weghaalt. Maar wist je dat je eigen smartphone juist ook een goede meditatie gadget kan zijn? Door gebruik te maken van allerlei apps kun je heel veel met je eigen smartphone zonder een dure gadget te moeten aanschaffen. De meeste apps bieden tips, begeleiding en inspiratie voor ontspanningsoefeningen. Eigenlijk halen ze je even uit de sleur van de dag voor een moment van zelfbezinning. Na het mediteren zal je merken dat je meer gefocust bent en er weer tegenaan kan!

Dit zijn vijf van de populairste en best gewaardeerde meditatie en mindfulness apps van dit moment:

 #4 Routine en planning verbeteren je concentratie

Een gadget waar je misschien niet direct aan denkt maar die wel voor rust kan zorgen is een app of mogelijkheid om het leven te plannen. Om routine in de dag aan te brengen. Het is namelijk zo dat wanneer men routine heeft en deze volgt elke dag, er een veel duidelijkere focus is. Wat zou jij aanbrengen in deze routine? Elke ochtend een koude douche? Elke avond een uurtje rust voor het slapen gaan? Elke dag minimaal 2 stuks fruit eten? Je kan het zo gek niet bedenken, maar routine zorgt dus daadwerkelijk voor een goede focus!

Heb jij nog tips voor een gefocust leven of het verbeteren van je concentratie? Laat het weten in de comments, we vullen ons lijstje er graag mee aan!

Posts created 32

Eén gedachte over “Gefocust leven en concentratie verbeteren met deze 4 gadgets

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven