Citrien betekenis en eigenschappen | Geestelijk vuur

Citrien betekenis: de natuurlijke Citrien is een goede steen om voor overgevoelige en snel kwetsbare mensen.  Helpt om negatieve energieën uit de omgeving te transformeren. Versterkt de aura. Deze kwarts werkt via de zonnevlecht en versterkt het immuunsysteem. Zorgt voor een geestelijk vuur dat de innerlijke spiegel vormt voor heldere gedachten.

De steen bevordert individualiteit, zelfvertrouwen en levensmoed. Helpt depressie te overwinnen en zich te bevrijden van onderdrukkende invloeden. Lichamelijk stimuleert het de spijsvertering: bevordert functies van maag, milt en alvleesklier. Versterkt de zenuwen en werkt verwarmend.

Citrien betekenis

Kleur en uiterlijk

Een natuurlijke Citrien is doorzichtig en heeft een helder lichtgele kleur. Deze kwarts soort kom je soms ook tegen in de goudbruine variant, met een rode zweem. Dat is een kunstmatig verhitte amethist. De citroensteen behoort net als de tijgeroog tot de kwartsfamilie. Net als de minder bekende prasopaal. Deze kwarts is preigroen, en dankt zijn naam aan het Griekse woord ‘prasios’.

Citrien betekenis in verschillende culturen

Tot in de 16e eeuw werd deze naam gebruikt voor veel geel gekleurde stenen, zoals Beril en Zirkoon. Pas in 1546  kreeg de natuurlijke Citrien het alleenrecht op de naam. In het Grieks (en Frans) betekent de naam “citroensteen”.

Pseudowetenschap: de geneeskracht van Citrien

Binnen de traditie rond geneeskrachtige edelstenen, is Citrien een steen die de concentratie verbetert. Daarnaast zou hij helpen tegen futloosheid en (overmatige) transpiratie.

Door de felle en blije kleuren, wordt het gezien als een steen die deze positieve energie uitstraalt naar zijn omgeving.  Hij heeft een enorme lichtkracht die de mens van binnenuit verwarmt. Daar valt wel iets bij voor te stellen: als je naar de prachtige gele en oranje schittering kijkt, zie je de zomer erin weerspiegelt.

Citrien is de geboortesteen van de maand november.

Herkomst van de Citrien

Deze natuurlijke kwarts soort wordt gevonden in afzettingen van Brazilië, Argentinië, VS, Namibië, Madagaskar, Schotland en Spanje. Soms wordt de citroensteen per ongeluk / expres Braziliaans Topaas genoemd. Waarschijnlijk om naïeve of onnozele klanten ervan te overtuigen dat het een meer kostbare echte Topaas is. Dus toeristen, wees gewaarschuwd!

Gebruik van Citrien

Draag de citroensteen op de huid. Als bol of kristal is de steen goed te gebruiken bij meditatie. Ook goed werkt het drinken als edelsteen water.

Aspen is de bachbloesem die goed past bij deze versterker van het geestelijk vuur. Het gebruik van Aspen geeft een innerlijk gevoel van vertrouwen, veiligheid en onbevreesdheid. De vrees maakt plaats voor de moed om nieuwe ervaringen te gaan beleven, en niet bang te zijn voor moeilijkheden en gevaren (omdat je weet dat je het aankunt. Bach schreef: “als we dat eenmaal realiseren, laten we de pijn en het lijden, de zorg en ongerustheid of angst achter ons. Wat overblijft is vreugde over leven en dood, ondanks alle gevaren die we tegenkomen, kunnen we de weg zonder angst afleggen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven