Banaan voor het slapen

Banaan voor het slapen en andere avond snacks

Steeds meer mensen slapen slecht. En dat terwijl slaap van vitaal belang is voor onze gezondheid. De gemiddelde volwassene heeft 7 tot 9 uur slaap per nacht nodig. Als je niet aan het aantal uur slaap komt dat je nodig hebt, sta je ’s ochtends op terwijl je nog niet uitgerust bent. Zo begin je al met een achterstand aan je dag. En dat voorkomen is zo simpel: een banaan voor het slapen doet al wonderen.

Er zijn veel manieren om je slaaptekort aan te pakken, zoals meditatie. Maar wist je dat je ook met een paar kleine aanpassingen aan je voedingspatroon een stuk beter slaapt?  Zo blijkt uit onderzoek dat en maaltijd met relatief weinig vet en veel koolhydraten je slaappatroon niet ten goede komt. Hoewel een maaltijd met relatief veel koolhydraten je sneller laat inslapen, blijkt de slaap onrustiger. Probeer daarbij bij het koken vetten weer in ere te herstellen.  Zoals altijd geldt: alles met mate.

Behalve deze algemene tip zijn er nog een paar andere kleine toevoegingen aan je eetpatroon. BetterNights.nl zet een paar voedingsmiddelen voor je op een rijtje die je helpen beter te slapen.

Eet meer vis

Vis bevat allerlei stoffen die ons helpen slapen, zoals gezonde vetten. Maar vis bevat ook tryptofaan. Dit stofje helpt bij het maken van melatonine (slaaphormoon). Misschien niet meteen waar je aan denkt om ‘s avonds nog even te relaxen op de bank, maar een lekker visje kan je dus wel helpen om beter in slaap te komen.

Vis, ideaal als avondsnack!
Vis, ideaal als avondsnack!

Banaan voor het slapen

Pak ook eens een banaan. Bananen staan bekend als bron van kalium en magnesium. Deze mineralen werken ontspannend op zowel lichaam als geest. En ook in een banaan zit tryptofaan. Rijmt zelfs nog ook.

Eet je groente

Een banaan voor het slapen is niet de enige gezonde voedselgroep met slaapvoordelen. Ook groenten dragen hun steentje bij.

Probeer eens wat meer donkere bladgroente te eten. Deze groente is rijk aan magnesium en calcium, in precies de juiste verhouding. Denk bijvoorbeeld aan boerenkool, andijvie of spinazie.

Bladgroente als avond snack
Bladgroente als avond snack; ook lekker als smoothie!

Drink een kopje thee

Laat koffie en frisdrank staan. Ook alcohol kun je beter links laten liggen. Kies in plaats daarvan liever voor  thee. Drink voordat je naar bed gaat een kopje kruidenthee. Kamille is een bekende thee om je te helpen slapen. Voeg een klein beetje valeriaan toe, en je slaapt als een roosje. Is dat niet helemaal jouw smaak? Dan zijn er nog meer dan genoeg andere ontspannende theesoorten.

Eet vooral geen…

Legio mensen krijgen ’s avonds trek. Het is dan verleidelijk om een zak chips uit de kast te trekken. Maar als je vlak voor het slapengaan eet, geef je jouw lijf de opdracht om aan het werk te gaan. Dat eten moet immers verteerd worden. Dat zorgt ervoor dat je minder goed in slaap valt. Je moet natuurlijk niet hongerig naar bed gaan, maar hou het licht. Chocolade is misschien verleidelijk, maar is enorm activerend. Wist je dat er zelfs cafeïne in pure chocolade zit? Mijdt alles wat veel vet en suiker bevat.  Eet gezond en eet met mate. Dit heeft allerlei voordelen. Een van deze voordelen is een betere nachtrust.

Posts created 32

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven